Η PressiousArvanitidis δημιουργεί το δικό της Digital Twin

Η PressiousArvanitidis δημιουργεί το δικό της Digital Twin

Μπορεί να έχετε ακούσει για αυτό, μπορεί να το συναντάτε πρώτη φορά. Το σίγουρο είναι πως αξίζει την προσοχή σας. Τι είναι αυτό το digital twin; Ένα ψηφιακό δίδυμο είναι μία εικονική αναπαράσταση ενός φυσικού αντικειμένου, ενός συστήματος ή μίας διαδικασίας. Τα ψηφιακά δίδυμα χρησιμοποιούνται κυρίως για τη μοντελοποίηση πολύπλοκων συστημάτων, στα οποία είναι δύσκολο να προβλεφθούν με ακρίβεια τα αποτελέσματά τους.

H PressiousArvanitidis, αντιλαμβανόμενη τα νέα δεδομένα έκανε τα πρώτα βήματα να δημιουργήσει το δικό της ψηφιακό δίδυμο, με την παρότρυνση και την υποστήριξη του φορέα Change2Twin και τη συνεργασία με την εταιρεία B.O.C. Σκοπός της εφαρμοφής του ήταν η αυτοματοποίηση, να μειωθεί ο ανθρώπινος παράγοντας σε παραγωγικές διαδικασίες.
Καθώς κάθε εκτυπωτική εργασία είναι μοναδική, υπάρχουν αρκετές διεργασίες και φάσεις που μεσολαβούν από την αρχική επικοινωνία με τον πελάτη, έως την παραγωγή και την τελική παράδοση του προϊόντος. Η PressiousArvanitidis διαθέτει πολλές διαφορετικές γραμμές παραγωγής και η καταλληλότερη επιλογή, ανάλογα με τη φύση της εκτυπωτικής εργασίας δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, παρά το πολύ έμπειρο προσωπικό και τα συστήματα που διαθέτει. Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, τη γνώση και την εμπειρία τόσο του υπευθύνου της παραγωγής, των ανθρώπων από το ΙΤ, το R&D και τους Data Scientists, δημιούργησε με επιτυχία το ψηφιακό δίδυμο, που χρησιμοποιώντας στοιχεία του παρελθόντος μπορεί να επιλέγει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάλληλη γραμμή παραγωγής, με γνώμονα πάντα την ποιότητα, αλλά και συνυπολογίζοντας το βέλτιστο συνδυασμό ταχύτητας / εξοικονόμησης ενέργειας και φιλικής χρήσης προς το περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο το αποτέλεσμα της εκτύπωσης είναι ακόμη πιο αξιόπιστο.

Τα Digital Twins, σε γενικότερο επίπεδο, χρησιμοποιούνται σε διάφορους τομείς, όπως η επιστήμη, η μηχανική, η ψηφιακή τεχνολογία κ.ά. Μπορούν να αποτελούνται από δεδομένα, αλγόριθμους, μοντέλα ή ακόμα και εικόνες και βίντεο. Στην επιστήμη, ως προσομοίωση και ανάλυση διαδικασιών και φαινομένων. Στη μηχανική, για την ανάπτυξη και τον έλεγχο συστημάτων και μηχανικών κατασκευών. Στην ψηφιακή τεχνολογία, για την ανάπτυξη ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ στην ψηφιακή σχεδίαση, για τη δημιουργία εικόνων, γραφικών, animation και ειδικών εφέ.
Τα Digital Twins μπορεί να είναι αληθοφανή ή αφηρημένα, αναλόγως με τον σκοπό της χρήσης τους. Άλλοτε ο σκοπός μπορεί να είναι η βελτίωση της έρευνας και της ανάπτυξης, άλλοτε η βελτίωση της αποδοτικότητας, άλλοτε η πρόβλεψη και η προσομοίωση σύνθετων διαδικασιών. Τα ψηφιακά δίδυμα αποτελούν μία αναπτυσσόμενη αγορά και αναμένεται η ζήτηση να αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο τα επόμενα χρόνια.

Share
espa banner